NEWS INDEX
BIOGRAPHY
RELEASES
GO BACK TO MEDIA ROOM
DOWNLOAD
F.A.Q.
GUESTBOOK
LINKS
CREDITS


METALFAN (2005)

In urma cu ceva timp am primit de la IngerAlb ceva ce parea a fi un DVD. Mama, am zis, sa vezi ca asta mi-a facut cadou vreun DVD pe care mi-l doream mult! Deh, doar avem o intreaga istorie impreuna, inca de pe cand Metalfan nu exista iar noi ne ucideam diminetile butonand pe site-ul, forum-ul sau chat-ul hmm.ro.

Ceva-ul din misterioasa punguta era de fapt Discordant Harmony, cel de-al treilea album al proiectului sau experimental ambient, Telurica (dupa cum sper ca stiti, IngerAlb activeaza si in trupa de melodic metal Magica si mai are si proiectul Inger de Fier).

Ma gandeam in ce hal ploua de aproape 48 de ore incoace, cum arata strazile si cat de zgribuliti sunt oamenii, mici pete gri intr-un peisaj si asa dezolant si aproape utopic. Poate ca nu intamplator recenzia acestui produs "se intampla" tocmai azi, intr-o zi de toamna incruntata, cu vant rece si trecatori muti.

In prezentarea discului, pe langa faptul ca am privit secunde in sir poza lui IngerAlb pentru a ma dumiri daca e intr-adevar el, am citit ca ce se aude pe Discordant Harmony sunt opt simfonii electro/dark, peste 35 de minute de meditatie urbana.

Adevarul este ca in decursul auditiei am avut pentru mai multe momente tendinta sa privesc prin geamul meu imens spre lumea exterioara, asteptandu-ma sa mangai cu privirea zgarie-nori care strapung indecent cerul ca o carpa murdara, coloane interminabile de masini cu milioane de faruri rosii care se topesc in ploaie si coloreaza caldaramul in nuante sangerii, mii de firme din neon, in toate limbile pamantului si in tot felul de culori fosforescente, existente sau asteptand sa fie inventate.

Nu am nici cea mai mica intentie sa va vorbesc de stil, de ritm, de influente, de originalitate, de coerenta sau de mai stiu eu ce alte informatii utilitare. Electro? Dark? Ambient? Urban noises? Trip hop? Drum'n'bass? Nu am la mine cheia de la magazia cu etichete, regret. Nici nu cred ca ar fi fair!

Grafica a fost lasata la latitudinea lui Costin Chioreanu, care a reusit sa imi demonstreze ca nu se pricepe numai la scheleti si alte chestiuni care mai de care mai macabre, si asta in foarte putine imagini. Astfel incat Discordant Harmony, pe langa faptul ca se prezinta intr-un "package" destul de neobisnuit pentru un CD normal, beneficiaza (asa cum merita!) de un artwork ultramodern, subtil si foarte sugestiv.

Sake


Free Web Hosting