NEWS INDEX
BIOGRAPHY
RELEASES
GO BACK TO MEDIA ROOM
DOWNLOAD
F.A.Q.
GUESTBOOK
LINKS
CREDITS


ELECTROBLOG.RO (2013)

Un material care m-a surprins total, în care am găsit ceva la care nu mă așteptam deloc din partea lui Vali Zechiu. M-a suprins, bineînțeles, plăcut ! Mă așteptam la ceva cu mult mai metalic, dacă pot spune așa, cu multe elemente din sfera lui, rock-ul, sau chiar influențe dark, ambiental, noise. Însă, am găsit în acest material un veritabil electro plin de viață, vioi, care bate pe alocuri spre techno, dar care păstrează totuși o oarecare umbră barocă, sobră, organică.

Încă nu am apucat să discut cu Vali despre acest material, să-i cer detalii tehnice, fiind exaltat în timpul ascultării pieselor, dar mie îmi insuflă o trecere majoră spre hardware, spre instrumente altele decât simplul PC, simțindu-se puternic asta în muzica lui. E foarte caldă, palpabilă. Dacă mă înșel și Telurica a făcut asta doar cu ajutorul computerului, jos pălăria !

Preferata mea este chiar prima piesă din deschiderea materialului, "Terra Aquatica", care împrumută elemente din nenumărate genuri muzicale, dansantă, antrenantă, genul acela din cauza căreia te găsești dând din cap. Un alt aspect pe care l-am remarcat a fost linia piesei "Angels in the sky", pe care aș cuteza chiar să o aseamăn cu linia unor piese compuse de marele maestru Adrian Enescu.

Cu toate că e doar februarie, mă grăbesc să cataloghez acest album drept unul de reper pentru 2013. Cred că doar The Model a reușit să mă impresioneze pe segmentul acesta, dar Telurica aplica un mare pin pe harta electro-ului cu "We Are Here". Atenție, nu vorbim de un proiect nou, când spun Telurica vorbesc despre un side-project care are o decadă în spate deja !

O copertă simpatică, inspirată din clasica simbolistică extraterestră atribuită muzicii electronice încă de acum peste zece ani. De asemenea, cover-ul vine cu o povestioară foarte drăguță despre cum a pornit proiectul acesta. Albumul este disponibil gratuit spre download de pe site-ul oficial al proiectului.


Free Web Hosting